takaisin

Älykkään energianmittauksen tilannekatsauksen pävitys - Suomi Euroopan ja maailman kärkeä

SmartRegions -hanke on julkaissut päivitetyn European Smart Metering Landscape -raportin. Raportti sisältää maaprofiilit kaikista EU:n 27 jäsenmaasta ja Norjasta. Lisäksi raportissa esitellään runsaasti esimerkkejä Euroopassa tarjolla olevista ja pilotoiduista älykkääseen energianmittaukseen perustuvista loppukäyttäjien palveluista.

Älykäs energianmittaus etenee Euroopassa kiihtyvään tahtiin, kun mm. EU-tason lainsäädännön ajamina yhä useammat maat ottavat käyttöön uutta lainsäädäntöä ja politiikkatoimia energiatehokkuuden ja älykkäiden sähköverkkojen edistämiseksi. Suomi kuuluu älykkäässä energiamittauksessa Euroopan ja koko maailman kärkijoukkoon. Suomen lainsäädäntö vaatii älykkäiden sähkömittareiden asentamista 80 %:lle sähkön loppukäyttäjistä vuoteen 2014 mennessä. Selkeän lainsäädännön ajamina energiayhtiöt ovat asentaneet uusia mittareita jo yli 2 miljoonalle 3,2 miljoonasta pienkäyttäjästä.

European Smart Metering Landscape 2012 - raportti julkaistiin lokakuussa Amsterdamissa  Metering, Billing / CRM Europe 2012 -konferenssissa, joka on Euroopan suurin älykkääseen energianmittaukseen ja sähköverkkoihin keskittyvä tapahtuma.

Tiedote Euroopan energianmittauksen tilanteesta ja Metering Europe 2012 -tapahtumasta

Englanninkielinen raportti on kokonaisuudessaan ladattavissa osoitteesta: www.smartregions.net.30.11.2012