takaisin

Metsä Group ja Vapo Oy ovat tehneet esiselvitystä vuoden 2009 keväästä lähtien biodieseltehtaan rakentamiseksi Suomeen tai sen lähialueille. Alun perin tarkastelussa oli neljä eri paikkakuntaa, joista kaksi oli Suomessa. Esiselvityksen viimeisessä vaiheessa tutkittiin mahdollisuutta perustaa puuta raaka-aineenaan käyttävä tehdas Kemin Ajokseen. Nyt valmistuneen esiselvityksen perusteella Metsä Group ei omalta osaltaan näe riittäviä kannattavuusedellytyksiä hankkeen toteuttamiselle.


”Kokonaisuutena ja erityisesti investoinnin suuruusluokan valossa hankkeen kannattavuus ei yllä sille tasolle, että hankkeeseen sijoittaminen olisi Metsän Groupin kannalta liiketaloudellisesti perusteltua. Päätöksemme taustalla ei ole mitään yksittäistä syytä, vaan kyse on nimenomaan kokonaistarkastelusta. Metsä Group keskittyy Pohjois-Suomessa sijaitsevan Kemin tehdasintegraatin edelleen kehittämiseen ja tutkii muun muassa mahdollisuutta lisätä bioenergian tuotantoa kyseisessä integraatissa. Mahdollisella investoinnilla korvattaisiin fossiilisia polttoaineita”, strategiajohtaja Hannu Anttila sanoo.


METSÄ GROUP
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Hannu Anttila, strategiajohtaja, Metsä Group, puh. 010 465 5111


www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullinen metsäteollisuuskonserni, jonka tuotteet ovat vahvasti läsnä ihmisten arjessa ja edistävät hyvinvointia kestävästi. Metsä Groupin huipputuotteiden pääraaka-aineet ovat uusiutuva pohjoismainen puu ja puukuitu. Tärkeimmät liiketoiminta-alueemme ovat pehmo- ja ruoanlaittopaperit, kartonki ja paperi, sellu, puutuotteet sekä puunhankinta. Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2011 oli 5,3 miljardia euroa, ja se työllistää noin 12 500 henkilöä. Konsernilla on toimintaa noin 30 maassa.

26.6.2012