takaisin

Lauantaina kuudetta kertaa järjestettävä ilmastotempaus Earth Hour yhdistää sadat miljoonat ihmiset maailmassa ilmaston puolesta. Valot sammuvat miljoonien kotien lisäksi monien maiden valtiojohdolta. Tapahtumalle tukensa ovat antaneet myös muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon, UNESCO ja Partiolaisten maailmanjärjestö.

”Sammutamme valot Earth Hourin ajaksi YK:n toimipisteistä. Tällä haluamme osoittaa sitoutumisemme siihen, että kaikille maapallon ihmisille saadaan kestävästi tuotettua energiaa", kertoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Earth Hour ei ole tunnin kestävä energiansäästötempaus, vaan se on maailmanlaajuinen valomerkki ilmaston puolesta. Kuudessa vuodessa Earth Hour on noussut maailman suurimmaksi yksittäiseksi osallistavaksi ympäristötapahtumaksi.

”Earth Hourin voima on sen yhdistävyydessä. Viime vuonna 1,8 miljardia ihmistä osoitti sen avulla yhdessä huolensa ilmastonmuutoksesta. On mahtavaa, että ihmiset maantieteellisestä sijainnista ja varallisuudesta huolimatta voivat osallistua tapahtumaan. Tällä hetkellä Earth Hour on varmasti kaikkein suosituin Aasiassa, jossa monet osallistujat kärsivät heikosta sähkönjakelusta, mutta haluavat silti osallistua”, kertoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Suomesta valot sammuvat valtiojohdon rakennusten kuten Presidentinlinnan lisäksi tuhansista kodeista, sadoista yrityksistä, yli sadasta koulusta ja päiväkodista ja kymmenien kuntien tärkeimmistä maamerkeistä.

Tänä vuonna WWF Suomi on syventänyt Earth Hourin viestiä selvittämällä ensimmäisenä Suomessa suomalaisen kuluttajan hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat ilmastoteot asumisen, liikkumisen ja ruuan osalta. Tunnista teko -kampanjassa yhdeksän suomalaista populaarikulttuurin vaikuttajaa on sitoutunut kukin yhteen ilmastotekoon.

Lisätiedot:

WWF Suomi, pääsihteeri Liisa Rohweder, p. 040 840 74 61

Lue lisää Earth Hourista ja Tunnista teko -kampanjan ilmastoteoista:www.wwf.fi/earthhour

29.3.2012