takaisin

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41. Jyväskylän Energia -yhtiöt on valinnut omaksi teemakseen lasten ja nuorten energiansäästötaitojen ja -motivaation tukemisen yhteistyössä koulujen kanssa. 


Tänä vuonna Jyväskylän Energia kustansi peruskoulun tokaluokkalaisten energiansäästöviikon materiaalit kaikille sitä toivoneille jyväskyläläiskouluille. Hei kaikki toimii! -opetusmateriaalit toimitettiin tänä vuonna 17 koululle: opettajan paketti 36 opettajalle ja oppilaan paketti 689 oppilaalle.

Jyväskylän Energia on mukana myös syksyisin järjestettävässä Energiaa Suomessa - koululaistapahtumassa, joka on suunnattu peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille opettajineen. Koululuokat pääsevät tapahtumassa vierailemaan valitsemissaan alueensa energia-alan yrityksissä. Jyväskylän Energian tämänvuotisena vierailukohteena on Keljonlahden voimalaitos. 

Maanantaina aukeaa myös Jyväskylän Energian Facebook-kanavaan osoitteessa www.facebook.com/synergiaa uusi sivu, joka tarjoaa vinkkejä energian säästöön sekä aiheeseen liittyviä hyötylinkkejä. Yhteisön jäseniä kannustetaan myös jakamaan omia vinkkejään kilpailussa, jossa ”Energiavalmentaja” palkitsee parhaat ideat ja vastaa energiankäyttöön liittyviin kysymyksiin. 

Energiansäästöä voi opetella myös netissä surffaamalla: www.jenergiaseikkailu.fi palvelee edelleen kouluikäisiä ja heidän opettajiaan tarjoamalla säästövinkkejä virtuaalisessa kotiympäristössä seikkailun lomassa. Lisäksi www.jenergia.fi ja www.jenergialehti.fi -sivuilta löytyy energiatietoutta ja artikkeleita energian käyttöön liittyvistä aiheista. 


Lisätietoja: 
* Markkinointipäällikkö Merja Heinonen, Jyväskylän Energia -yhtiöt, p. 050 593 6548 taimerja.heinonen@jenergia.fi


8.10.2011