takaisin

Lämmitys on merkittävä osa asumista. Etenkin pientalossa asukas voi vaikuttaa lämmitystapaan. Järjestelmän valinta niin uuteen kuin vanhaankin kotiin kannattaa tehdä harkiten ja asiatiedon perusteella.

”Kannattaa hankkia mahdollisimman kattava kokonaisuus yhdeltä toimittajalta. Se helpottaa myöhemmin takuuasioita, huolto- ja varaosatoimia sekä mahdollisten reklamaatioiden hoitoa. Tarjouspyyntöjäkin on hyvä pyytää useilta eri toimittajilta”, muistuttaa asiantuntija Olli Laitinen

Kun laitetoimittaja on valittu, varminta on tehdä hankinnasta kirjallinen sopimus.

Ohjeita ja sähköisiä tarjouspyyntölomakkeita

Motiva julkaisi jo keväällä sähköisenä Ohjeita lämmitysjärjestelmän hankintaan -julkaisun, joka on tiivis tietopaketti pientalon omistajalle ja rakentajalle. Samalla tuotettiin myös sähköiset tarjouspyyntölomakkeet pellettijärjestelmän ja maalämpöjärjestelmän hankintaa varten. 

Nyt lomakesarjaan on saatu tietokoneella täytettävät pdf-lomakkeet myös halkolämmitys- ja aurinkolämmitysjärjestelmän tarjouspyyntöjen tekemiseksi. Lomakkeet voi tallentaa omalle tietokoneelle. Täyttämisen ja tietojen tallennuksen jälkeen ne voi näppärästi lähettää sähköpostiviestin liitteenä. Toki lomakkeen voi tarvittaessa tulostaa ja täyttää perinteisesti käsinkin. 

Lisätietoja: Olli Laitinen, Motiva, olli.laitinen@motiva.fi, puh. 040 8478 238

Sekä julkaisu että sähköiset lomakkeet löytyvät Julkaisut-osiosta kohdasta: 

Lämmitysjärjestelmät

5.7.2011