takaisin

Motiva esittelee osastollaan Kuljetus 2011 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa 19.-21. toukokuuta uutta kuljetusyrityksille räätälöityä tietojärjestelmää. Se auttaa kuljetusyrityksiä säästämään polttoainekuluja ja parantamaan energiatehokkuutta.

Järjestelmästä tulostettava energiatodistus on kiistaton näyttö energia-asioiden hallinnasta kuljetusyrityksen asiakkaille.

– Kuljetusliike voi hyödyntää järjestelmää asiakasrajapinnassa. Vakiomuotoinen energiatodistus näyttää selkeästi tärkeimmät ympäristötunnusluvut, eikä tällaista ominaisuutta ole kilpailevissa järjestelmissä, kertoo järjestelmän kehittäjä Matti Liedes EC-Toolsista. Matti Liedes on paikalla Motivan messuosastolla (C-460) esittelemässä tietojärjestelmää.

Järjestelmään on helppo liittyä ja sen käyttö on tehty mahdollisimman vaivattomaksi. Täytät vain tiedot ja tulostat raportin tai energiatodistuksen, jonka voi suoraan antaa asiakkaalle tai vaikkapa liittää tarjoukseen.

Järjestelmän käytön kustantaa liikenne- ja viestintäministeriö, joten se on kuljetusliikkeelle täysin ilmainen. Sen saa käyttöönsä Energiatehokkuussopimukseen liittymällä.

Liittyminen on mahdollista  Motivan messuosastolla tai milloin vain myöhemmin energiatehokkuussopimusten verkkosivuilla:

Liikenteen energiatehokkuussopimukset (Tavarankuljetukset ja logistiikka).

Energiatehokkuudella kilpailukykyä

Järjestelmä on kuljetusliikkeelle työkalu, joka vastaa suoraan nykyisiin  energiatehokkuusvaatimuksiin, asiakkaiden odotuksiin, kustannusten leikkaustarpeisiin sekä tuleviin viranomaismääräyksiin. Tämä myös kohentaa  kilpailukykyä ja helpottaa oman toiminnan seuraamista ja kehittämistä. Kaikki oleelliset polttoainetehokkuuteen liittyvät asiat ovat mukana.

– Merkittävä etu muihin markkinoilla oleviin järjestelmiin verrattuna on syksyksi valmistuva  tietokantakytkös Trafin valtakunnalliseen ajoneuvotietokantaan, josta saadaan autojen perustiedot, sanoo viestintäjohtaja Jochim Donner Motivasta.

Trafin tietokannan tiedot saadaan jouhevasti käyttöön autojen rekisterinumeroiden avulla. Näin saadaan näkyviin kaikki autojen perustiedot katsastustiedot mukaan lukien. Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry testaa parhaillaan järjestelmää pilottiyrityksissä ja suosittelee järjestelmän käyttöönottoa jäsenyrityksilleen.

Monipuoliset valmiit raportointipohjat

Kuljetusliike voi ottaa järjestelmästä vertailuraportteja oman yrityksen luvuista ja järjestelmän laatimista vertailuryhmistä esimerkiksi automerkeittäin, -malleittain, kokoluokittain, euroluokittain, alueittain ja suoritealoittain.

Raporteista näkee oman yrityksen energiankulutusta ja tehokkuutta kuvaavat tunnusluvut ja niiden kehittymisen monipuolisena grafiikkana ja taulukoina. Valmiiksi laaditun ja tulostettavan Energiatodistuksen saa järjestelmästä nappia painamalla. Järjestelmään voi siirtää helposti omat seurantatiedot yrityksen omista järjestelmistä taulukkomuodossa.

Lisätietoja:

viestintäjohtaja Jochim Donner, Motiva Oy, puh. 0400 416 572, jochim.donner@motiva.fi 

toimitusjohtaja Matti Liedes, EC Tools, puh. 040 555 2695, matti.liedes@ectools.fi

www.motiva.fi/liikenne

www.energiatehokkuussopimukset.fi

19.5.2011