takaisin

Ensimmäistä kertaa jaettu Vuoden Pellettiteko -palkinto myönnettiin nokialaiselle rakennusliike Halesa Oy:lle.

Halesa Oy:n omistavat Pauli ja Hannu Salonen ovat ennakkoluulottomasti valinneet pellettienergian ensiksi kahden uudistaloyhtiön lämpökeskukseen, seuraavaksi teollisuuskiinteistössä korvaamaan öljyä ja viimeisimpänä uudisrakennusalueen lämpölaitoksen ratkaisuksi.

Teholtaan yhteensä 1 MW aluelämpölaitos on Suomen suurin uudisrakennusalueen pellettiratkaisu. Saloset ovat myös kehittäneet ratkaisuja esimerkiksi lisäeristämällä hyvin energiatehokkaan lämpöverkon.

Toisena perusteena palkinnon saannille pidettiin Pauli ja Hannu Salosen valmiutta esitellä kohteitaan vierailijoille ja tiedotusvälineille. Avoimuus lisää tietoa pellettienergian laajoista mahdollisuuksista.

Vuoden Pellettiteko on uusi palkinto, jonka Suomen Pellettienergiayhdistys ry. jakaa vuosittain. Palkinto voidaan myöntää henkilölle, yritykselle tai organisaatiolle erityisesti pellettiä edistävästä aloitteesta tai käytännön teosta. 

 

Lisätietoja palkinnosta ja palkitusta:

Hannes Tuohiniitty, toiminnanjohtaja 040 1948628 / hannes.tuohiniitty@pellettienergia.fi

Suomen Pellettienergiayhdistys

Pauli Salonen, toimitusjohtaja Halesa Oy 040 8457997  halesa@halesa.fi

Kuvia Halesan kohteista ja Pauli Salosesta löytyy: http://tinyurl.com/6zj2h4w

Esittely Halesan pellettilämmitteisistä kohteista: http://pellettienergia.fi/images/stories/tiedostot/energia10/halesaoy.pdf

15.4.2011