takaisin

Tule testaamaan, pärjäätkö Ilmasto-Aliaksessa ministerille. Opi samalla uusia tapoja pienentää hiilijalanjälkeäsi. Espoossa ja Vantaalla järjestetään kaksi ilmastoaiheista keskustelu- ja pelitapahtumaa, jossa kaupunkilaiset voivat tavata ministereitä ja kansanedustajaehdokkaita.

  • Ilmasto pelissä Espoossa Sellon kirjastossa (Leppävaarankatu 9)
    tiistaina 5.4.2011 klo 15.30 – 17.30
  • Ilmasto pelissä Vantaalla kauppakeskus Jumbon tiloissa (Vantaanportinkatu 3)
    keskiviikkona 6.4.2011 kello 15.30 – 17.30

Molempiin Ilmasto pelissä -tapahtumiin osallistuvat ympäristöministeriPaula Lehtomäki ja oikeusministeri Tuija Brax sekä useitakansanedustajaehdokkaita ja kaupungin päättäjiä.

Tapahtuman aluksi tilaisuuden juontaja, toimittaja Ismo Tuormaahaastattelee Ilmatieteen laitoksen johtaja Mikko Alestaloa ja Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Ari Nissistä. Kummankin haastattelun jälkeen puolueiden edustajat keskustelevat asiantuntijan esiin nostamista aiheista. Teemoina ovat muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemistoimet, ilmastolaki, yhdyskuntarakenteen kehittäminen, liikenteen päästöt ja asumisen energiatehokkuus tulevaisuudessa. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdokkaille ja asiantuntijavieraille sekä kertoa oma kantansa yleisöäänestyksissä.

Tämän jälkeen osallistujat pelaavat ympäristöaiheisiksi muokattuja lautapelejä (Alias, Milloin viimeksi, Sanamania). Pelien tarkoituksena on herättää keskustelua siitä, mitä itse kukin meistä voi tehdä päästöjen pienentämiseksi.

Ohjelma

15.30 Ilmastoinfon johtaja Mika Hakosalo avaa tilaisuuden
15.40 Ilmastoasiantuntijoiden haastattelut ja kansanedustajaehdokkaiden keskustelu
16.30 Pelit käynnistyvät
17.30 Tilaisuus päättyy

Ilmasto pelissä on kaikille avoin tapahtuma.

Tilaisuuden taustalla ovat valtioneuvoston kanslian valmistelema ilmasto- ja energiapoliittinen tulevaisuusselonteko sekä muut kansalliset ja seudulliset ilmastotavoitteet.

Ilmasto pelissä –tapahtumassa ovat mukana valtioneuvoston kanslia, ympäristöministeriö, Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos, Ilmastoinfo, Espoon kaupunki ja Vantaan kaupunki.

Lisätietoja

Tiedotuspäällikkö Sirpa Pellinen, Suomen ympäristökeskus
puh. 040 740 2754, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


30.3.2011