takaisin

Vesiliikenteemme on toinen ympäristöystävällinen ja elämyksellinen liikennemuoto, jota matkailijoiden soisi käyttävän nykyistä enemmän, sanoi oikeusministeri Tuija Brax puhuessaan saaristo- ja vesistömatkailuosaston avajaisissa Vene 11 Båt -messuilla 11.2.2011Helsingissä.

 

– Matkailuelinkeinolle esitetään matkailustrategiassa tehokkaan energiankäytön kannusteita. On tärkeää, että matkailu tekee oman osansa ilmastotalkoissa. Kotimaan matkailu itsessään on lähimatkailua ja siksi ilmastoystävällinen vaihtoehto, muistutti ministeri Brax.

 

Valtioneuvosto on periaatepäätöksessään asettanut tavoitteeksi kehittää saaristo- ja vesistömatkailusta eurooppalaisen vetovoimatekijän. Matkailuala on jo noussut Suomessa merkittäväksi elinkeinoksi ja työllistäjäksi. Matkailu työllistää jo noin 130 000 ihmistä, ja matkailualalla työskentelevien määrä on kasvanut 2000-luvulla nopeammin kuin kaikkien alojen työllisyys keskimäärin.

 

Saaristoasian neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, Kesälahden kunnanjohtaja Jorma Turunen puolestaan kertoi, että neuvottelukunta suunnittelee saaristo-, vesistö- ja rannikkoalueiden markkinointikampanjaa, jossa yhteistyö eri toimijoiden välillä korostuu. Tarkoitus on edelleen tukea saaristoon sopivien pienimuotoisten matkailukeskusten ja verkostoituneiden ohjelmapalveluiden kehittämistä.

 

Saaristo- ja vesistömatkailun toimijat esiintyvät nyt jo kuudennnen kerran yhteisellä osastolla Vene 11 Båt -messuilla, Suomen suurimmassa vesistömatkailutapahtumassa. Osastolla esittäytyvät rannikon ja sisävesistöjen tärkeät saaristo- ja vesistömatkailualueet.

 

Messuosastolla annetaan koko viikon ajan tietoa saaristo- ja vesistöalueista sekä niiden matkailutuotteista. Molempina messuviikonloppuina lauantaina ja sunnuntaina kello 11.15–14.00 osastolla on musiikillisten tietoiskujen sarja.

 

Saaristo- ja vesistömatkailuosaston kotisivuilta www.finnlake.com/messut [http://www.finnlake.com/messut] ilmenevät yksityiskohtaiset tiedot osaston näytteilleasettajista ja tapahtumista.

 

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Jorma Leppänen, TEM, saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri, puh. 040 074 4900

11.2.2011