takaisin

Matalaenergiarakentamista edistävän Energiatehokas koti -viestintäkampanjan verkkosivut uudistuivat sekä sisällöltään että ulkoasultaan. Sivuston tavoitteena on olla oman pientalon rakentamista suunnittelevan perheen ensimmäinen energiatehokkaan rakentamisen tietolähde.

Uudet sivut julkistetaan 25. maaliskuuta Oma Koti 2010 -messuilla pidettävässä alan ammattilaisille suunnatussa asiantuntijaseminaarissa.

Energiatehokas koti -kampanja käynnistyi jo vuonna 2005, minkä jälkeen rakentamisen saralla on tapahtunut paljon:
  • Vuonna 2008 otettiin käyttöön rakennusten energiatodistus.
  • Talotehtaat tarjoavat matalaenergiataloratkaisuja.
  • Ensimmäisiä passiivitaloja on rakennettu.
  • Vuoden 2010 alussa rakentamismääräysten lämmöneristysvaatimukset tiukentuivat merkittävästi.

– Kampanjan käynnistymisen jälkeen matalaenergiataloista on tullut toden teolla arkipäivää. Voi sanoa, että passiivirakentaminen on nyt samassa vaiheessa kuin matalaenergiarakentaminen oli kampanjan käynnistyessä, kertoo kampanjaa koordinoiva Kimmo Rautiainen Motivasta.

Sivusto tarjoaa perustietopaketin matalaenergia- ja passiivirakentamisesta. Sinne kootaan myös esimerkkejä toteutuneista matalaenergiataloista. Huhtikuusta alkaen sivustolla voi seurata uuden matalaenergiatalon rakentamista.

Kampanjaa rahoittavat ympäristöministeriö sekä useat taloteollisuuden ja talotekniikan yritykset ja järjestöt. Motiva koordinoi kampanjaa.

Motivan asiantuntijat neuvovat pientalorakentajia

Oma Koti -messuilla Motivan osasto sijaitsee neuvontapalvelualueella hallissa 3. Asiantuntijat neuvovat, kuinka energiatehokas asuminen ja rakentaminen kannattaa toteuttaa.

www.energiatehokaskoti.fi

Lisätietoja:

projektipäällikkö Kimmo Rautiainen, puh. 0424 281 220

projektiassistentti Jenni Tuomola, puh. 0424 281 221

29.3.2010