takaisin

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä 562 500 euroa energiatukea SOK:n uuden logistiikkakeskuksen rakentamiseen Sipooseen. Rakennus tulee olemaan yksi Suomen suurimmista ja sen energiahankinnassa on asetettu tavoitteeksi mahdollisimman pienet CO2-päästöt ja mahdollisimman suuri uusiutuvan energian osuus.

 

Sipooseen rakennetaan ns. hybridilaitos, jossa koko rakennuksen tarvitsemasta lämpöenergiasta 30 % tuotetaan geoenergialla ja 55 % pellettilämpöenergialla. Uusiutuvan energian osuus tulee olemaan 85 prosenttia. Laitoksessa tulee olemaan Suomen suurin rakennuskohtainen lämpöpumppusovellus, joka tuottaa yli 8 GWh uusiutuvaa energiaa vuodessa.

 

Hankkeen tuki on 25 % koko geoenergiakentän 2,25 miljoonan euron kustannuksista. Hankkeeseen sisältyy myös teknisiä haasteita. Pääosin rakennuksen alla sijaitsevaan 10 hehtaarin geoenergiakenttään tulee jopa 300 metriä syviä lämpökaivoja. Suomessa ei ole aiemmin rakennettu yli 200 metrin syvyisiä lämpökaivoja. Lisäksi niiden riittävyys pitkällä aika välillä voi olla haasteellista.

 

Lisätiedot

Ylitarkastaja Heikki Väisänen, puh. 010 606 4834

 


21.12.2009