takaisin

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 5. – 11. lokakuuta. Jyväskylän Energia osallistuu viikkoon neuvomalla energian säästämisessä sekä tehokkaassa ja luontoystävällisessä käytössä:

• Energiansäästövinkkejä kuullaan Radio Jyväskylässä ja Iskelmäradiossa päivittäin Jyväskylän Energian asiantuntijoiden kertomina.
• Jyväskylän Energia on kustantanut ”Hei kaikki toimii!” –opetuspaketit energiansäästöstä Jyväskylässä kaikille sen määräajassa tilanneille toppuluokille. Paketit tilasi yhteensä 19 koulua 36 opettajalle ja 659 oppilaalle.
• Energiansäästötaitoja voi syventää kotisivujemme Jenergia-seikkailussa, johon opettajat voivat tilata omat tunnukset tukimateriaaleineen.

Säästynyt energia ei saastuta

Energiansäästöviikon tavoitteena on lisätä tietoisuutta jokaisen mahdollisuuksista säästää energiaa. Näin hillitään ilmastonmuutosta. Energiansäästäminen ei ole työlästä, vaan pienillä teoilla saadaan paljon hyvää aikaan. Energian säästäminen on ympäristöteko, josta kannattaa kertoa asiakkaille ja omille sidosryhmille. Se on aina myös taloudellisesti järkevää.

Rahallista säästöä syntyy helposti

Pienillä yksinkertaisilla keinoilla voi omaa energiankulutusta vähentää merkittävästi niin kotona kuin työpaikallakin, ja säästää samalla rahaa. Energian säästäminen ei ole vaikeaa, kun siihen vain osataan kiinnittää huomiota. Esimerkiksi työasemien sähkönkulutus vähenee lähes 60 %, kun helpot säästökeinot otetaan käyttöön.

Ilmasto muuttuu – on aika toimia

Ilmastonmuutoksella on monia negatiivisia vaikutuksia. Valtamerien pinnat kohoavat, sadot pienenevät ja kuivuus lisääntyy eri puolilla maapalloa. Ilmaston lämpenemisellä on suuria vaikutuksia myös Suomessa. Ilmastomallien mukaan suursateet voivat lisääntyä 35 – 65 % vuosisadan loppuun mennessä.

Eläin- ja kasvilajien levinneisyydessä voi tapahtua isoja muutoksia uhanalaisten lajien joutuessa helposti kärsijän rooliin. Saimaan norpan kohtaloksi voi koitua lumipeitteen ohenemisesta johtuva pesintöjen epäonnistuminen.

Suurin osa ilmastonmuutokseen vaikuttavista hiilidioksidipäästöistä aiheutuu energian tuotannosta ja käytöstä. Hiilidioksidipäästöjen lisäksi energian tuotannolla ja käytöllä on myös muita vaikutuksia ympäristöön – säästynyt energia ei saastuta.

Jokainen voi vaikuttaa

Energian säästäminen ei ole vaikeaa, kun siihen vain osataan kiinnittää huomiota. Jokainen vaikuttaa omalla toiminnallaan siihen, kuinka paljon energiaa kuluu. On aika aloittaa OnOff-suhde!
(Lähde: www.energiansaastoviikko.fi/miksisaastaa/)

Hyvänolon kaukolämpö –kampanja alkaa

Viikolla 41 alkaa myös Energiateollisuus ry:n toteuttama valtakunnallinen radio- ja lehti-ilmoituskampanjan kaukolämmöstä. Kaukolämpö on maamme yleisin lämmitysmuoto. Lähes 95 prosenttia asuinkerrostaloista sekä valtaosa julkisista ja liikerakennuksista ovat kaukolämmitettyjä.

”Kaukolämpö on hyvän olon energiaa” – kampanjassa on Jyväskylän Energian lisäksi mukana 26 kaukolämpöyritystä, joiden asiakkaina on lähes puolet Suomen kaukolämpöasiakkaista.

Radio Novassa esitetään 30 sekunnin mittainen radiospotti 79 kertaa 5.10. - 17.10. Spotin voi kuunnella myös ET:n nettisivuilla www.energia.fi/fi/kaukolampo. Lehti-ilmoituksen voi bongata esim. Keskisuomalaisesta, Jämsän Seudusta tai Hesarista.

5.10.2009