takaisin

 

Fortum on päättänyt uusista tiukemmista tavoitteista autokalustolleen. Alkaen 1.4.2009 työsuhdeautojen CO2-päästöraja alenee nykyisestä 200 g/km:sta tasolle 180 g/km. Tavoitteena on edelleen alentaa päästörajaa siten, että 150 g/km taso saavutetaan vuonna 2012.

Uusien ohjeiden mukaan kaikissa uusissa dieselautoissa tulee olla hiukkassuodattimet. Jokaisen työsuhdeautoilijan tulee myös osallistua Ecodriving-koulutukseen. Lisäksi Fortumin valikoimassa olevien automerkkien valmistajien vaaditaan sitoutuvan pitkäjänteiseen työhön kestävän kehityksen alueella.

Fortumin tavoitteena on lisätä omassa kalustossaan merkittävästi ladattavien hybridi- ja sähköautojen määrää lähitulevaisuudessa. Tieliikenteen sähköistäminen on maailmanlaajuinen kestävän kehityksen trendi ja Fortum haluaa määrätietoisesti olla myötävaikuttamassa joustavaa siirtymistä sähköiseen tieliikenteeseen.

Kahdessa yhteistyöhankkeessa Tukholman ja Espoon kaupunkien kanssa pyritään löytämään älykkäitä ja tehokkaita latausratkaisuja. Sellaisia tarvitaan ladattavien ajoneuvojen nopeaan ja laajamittaiseen käyttöönottoon, kun autonvalmistajat tuovat niitä kasvavassa määrin markkinoille vuosina 2010 - 2012.

Fortum asetti jo vuonna 2007 ensimmäisten pohjoismaisten yritysten joukossa CO2-päästörajan työsuhdeautoilleen. Päästöraja oli maksimiarvo ja Fortumin kestävän kehityksen politiikan mukaisesti työntekijöitä on kannustettu valitsemaan mahdollisimman vähäpäästöinen ajoneuvo. Tämän ansiosta yhtiön työsuhdeautojen keskimääräinen päästö on laskenut 15 g/km kahden vuoden aikana.

Fortumin tavoitteena on olla kestävän kehityksen edelläkävijä ja lopulta CO2-päästötön sähkö- ja lämpöyhtiö. Uudet kestävän kehityksen tavoitteet täydentävät Fortumin monia muita toimenpiteitä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Fortum on asettanut tiukat tavoitteet sähkön- ja lämmöntuotantonsa CO2-päästöille Euroopassa. Muut tavoitteet koskevat mm. lentomatkustuksen CO2-päästöjen vähentämistä 10 %:lla, ja lentomatkojen aiheuttamien päästöjen kompensointia. Lisäksi on käynnistetty toimia energian säästämiseksi ja toimistojen hiilijalanjäljen pienentämiseksi.


Fortum Oyj
Konserniviestintä

Lisätietoja:
Kari Kankaanpää, Ilmastoasioiden päällikkö, puh. 010 453 2330
www.fortum.fi/kestävä kehitys

15.4.2009