takaisin

Keski-Suomen Energiatoimisto on laatinut Keski-Suomen liiton BalticClimate -hankkeen toimeksiannosta kunnallisten ja seutukunnallisten ilmasto- ja energiapolitiikan toimien tueksi energiataseet Jämsä-Jyväskylä-Äänekoski -kehityskäytävän kuudelle kaupungille ja kunnalle (Jämsä, Muurame, Jyväskylä, Laukaa, Uurainen ja Äänekoski).

Energiataseen avulla saadaan tietoa kunnan alueen energianhankinnasta ja -kulutuksesta eri energianlähteiden ja kuluttajien tasolla sekä niiden kehityksestä. Taseen yhteydessä arvioitiin myös kunnan alueen energianhankinnasta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja siihen liittyviä rahallisia arvoja. Energiataseet laadittiin vuoden 2010 energian tuotanto- ja kulutustietojen perusteella. Vertailutietoa saatiin aiemmista Keski-Suomen kuntien energiataseista, jotka oli laadittu viimeksi vuonna 2004. Vertailuissa otettiin huomioon myös tapahtuneet kuntaliitokset.

Jokaisen kunnan energiataseesta on laadittu tiivistelmäesitykset, jotka löytyvät Keski-Suomen Energiatoimiston tietopankista osoitteesta www.kesto.fi/tietopankki

Lisätietoja:
Lauri Penttinen, Keski-Suomen Energiatoimisto, lauri.penttinen@benet.fi, puh. 0440-277666
Hannu Koponen, Keski-Suomen liitto, hannu.koponen@keskisuomi.fi

1.2.2012