KESKI-SUOMEN ENERGIATOIMISTO

Keski-Suomen Energiatoimisto on yksi Euroopan 400 alueellisesta energiatoimistosta. Energiatoimisto edistää energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä ja toimii läheisessä yhteistyössä kuluttajien, energiayhtiöiden, yritysten ja kuntien kanssa.

         Energiatoimisto Facebookissa                                                                                                                                                                                                                                                       

Maksutonta energianeuvontaa meiltä puhelimitse ja sähköpostilla ainakin vuoteen 2025 asti

Tarjoamme kansalaisille, kunnille ja pk-yrityksille maksutonta energianeuvontaa. Voit ottaa yhteyttä arkisin Jouniin puh. 0505289766 jouni.jarvinen@benet.fi

Asiaa energiasta? Kysy energianeuvoja Facebookissa

Motivan koordinoima valtakunnallinen energianeuvonta palvelee kuluttajia nyt Facebookissa Asiaa energiasta -sivulla. Yksityisviestillä tavoittaa asiantuntevan energianeuvojan, joka vastaa asumisen energiakäyttöön, lämmitysjärjestelmiin ja uusiutuvan energian käyttöönottoon liittyviin kysymyksiin. Palvelu on maksutonta.

Energianeuvonnan tavoitteena on kannustaa suomalaisia tekemään kestäviä kulutusratkaisuja, edistää järkevää energiankäyttöä sekä auttaa valitsemaan omaan käyttöön soveltuvia uusiutuvan energian muotoja.

Asiaa energiasta Facebookissa: www.facebook.com/asiaaenergiasta

Motivan tiedote

 


Hukat hyötykäyttöön - resurssien käytön tehostaminen keskisuomalaisissa yrityksissä

Resurssitehokkuuden sekä resurssien uudelleenkäytön ja synergioiden avulla yritykset voivat parantaa liiketoimintansa kannattavuutta ja pienentää toimintansa ympäristövaikutuksia. Keski-Suomen Energiatoimisto on mukana Hukat hyötykäyttöön -hankkeessa, joka pyrkii lisäämään paikallisten pienten ja keskisuurten yritysten ja niiden mahdollisten yhteistyökumppanien tietoisuutta ja kiinnostusta kiertotaloutta ja resurssitehokkuutta kohtaan sekä tunnistamaan näiden hyötyjä ja mahdollisuuksia omassa liiketoiminnassaan.

Hankkeen rahoittajana toimivat Euroopan maaseudun kehittämisrahasto ja Keski-Suomen ELY -keskus ja sen pääpartneri on JAMK Biotalousinstituutti. Hanke toteutetaan vuosina 2016 -  2019, yhteistyössä kehittämisyhtiöiden ja yritysten kanssa.
 
Lisää tietoa: www.jamk.fi/hukathyotykayttoon


Ilmanvaihdon ja lämmityksen säädöt, taloyhtiöiden energiaratkaisut


Keski-Suomen Kiinteistöyhdistys ja Keski-Suomen Energiatoimisto järjestivät 25.10. energiaeksperteille ja muille kiinnostuneille maksuttoman koulutuksen Jyväskylässä.

Katso tilaisuuden esitykset täältä


Keski-Suomen 2016 energiatase

Keski-Suomen Energiatoimisto laati Keski-Suomen maakunnan ja Jyväskylän kaupungin energiataseet vuodelle 2014. Energiataseet kuvaavat energiantuotannon ja -käytön nykytilaa, kehitystrendejä, sekä energialähteiden rahallisia arvoa ja hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi arvioitiin energialähteiden ja päästöjen kehitystä vuoteen 2020, sekä Äänekosken biotuotehtaan ja Jyväskylän resurssiviisauden tiekartan 2030 ja 2050 vaikutuksia.

 


Energiataseet löytyvät sivuiltamme osoitteesta: www.kesto.fi/tietopankki

Älykäs energianmittaus ja kuluttajalähtöiset palvelut

Keski-Suomen Energiatoimisto on mukana kansainvälisessä SmartConsumer -hankkeessa, joka edistää älykkään energianmittauksen palveluiden käyttöä ja markkinoiden kehitystä. Hankkeen keskeisiä toimia ovat kuluttajien aktivointi hyödyntämään älykkään energianmittauksen tuomia mahdollisuuksia, energianmittauksen toteutuksen ja parhaiden käytäntöjen kartoitus Euroopassa, sekä uusien energiatehokkuuspalveluiden kehityksen tukeminen. Hankkeessa tehdään yhteistyötä kuluttajaorganisaatioiden, energiayhtiöiden ja muiden alan keskeisten toimijoiden kanssa. 

Lue lisää täältä


Uutisia

Taloyhtiökampanja 2021
Keski-Suomen energiatase valmistunut
Energia 2016 - messut Tampereella
Onnistunut lämpöpumppuhanke
Apua lämmitysjärjestelmän hankintaan
Keski-Suomen Energiatoimiston Lauri Penttinen valittu SuLVI:n vuoden kouluttajaksi
AEBIOMin avoin kirje EU:n jäsenvaltioiden päämiehille ja hallituksille
Energiaa tuotettiin puupolttoaineilla aiempaa enemmän
Ylijohtaja Härmälä: Kaukolämmön kehittäminen turvattava myös jatkossa
Stora Enso investoi maailmanluokan biojalostamoon Sunilassa

Älykkäästä energianmittauksesta hyötyjä kuluttajille

Älykkäästä energianmittauksesta hyötyjä kuluttajille Jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen on asennettu vuoden 2014 alkuun mennessä etäluettava, niin sanottu älykäs sähkömittari. Tämä tarjoaa kotitalouksille uusia mahdollisuuksia sähkönkulutuksen parempaan hallintaan ja siten ener

Lue lisää

Suunnitteletko lämmitystavan hankintaa tai vaihtoa? Katso lämmitystapojen vertailulaskuri

Lämmitystapojen vertailulaskuri Laskurin avulla saat monipuolisesti tietoa eri lämmitystavoista ja voit vertailla niiden kustannuksia, niin uusissa kuin vanhoissa rakennuksissa. Siirry lämmitystapojen vertailulaskuriin

Lue lisää

Lämmityksen ja ilmalämpöpumpun säädöt kuntoon

Lämmityksen ja ilmalämpöpumpun säädöt kuntoon Kun kelit kylmenevät, kannattaa varmistaa että lämmitysjärjestelmän ja ilmalämpöpumppujen säädöt ovat kunnossa:  Lämmitysjärjestelmät (kuiva)    1. Varm

Lue lisää